2017. augusztus 17., csütörtök

ČOO-Ako sa koná duchovná starostlivosť o seniorov a chorých v Hurbanove.

Milí farníci, pozorujem, že mladá a stredná generácia našich veriacich pomerne málo času sa zdržiava  doma. Mnohí študujú a pracujú v  rôznych mestách. Mnohí sú v zahraničí, cestujú  veľa, domov prichádzajú len z času načas.  Aj mnohí ľudia, ktorí  sa zdržiavajú v Hurbanove, veľa pracujú. Zaiste v každých okolnostiach, aj v aktívnom veku života máme nájsť  príležitosti starostlivosti o svoj duchovný život. Nezabudnúť na Pána, na modlitbu,  na pokánie, a život v milosti a na dobré skutky.

S radosťou pôjdeme do domu Pánovho"

Mnohí farníci,  ktorí sú  doma, naši seniori a chorí, radi by prišli do kostola, ale možno bývajú ďaleko od kostola, zdravotne nie sú na tom  najlepšie, nedostatok zdravia im prekáža v návšteve chrámu. Iní, žijú v domovoch dôchodcov, alebo v domovoch sociálnej starostlivosti, špecifikovaných inštitúciach.

POSKYTNÚŤ POMOC  V  NÁVŠTEVE KOSTOLA

- Pomôžme dostať sa naším seniorom do kostola. Možno práve členovia rodiny tak by vedeli preukázať svoju vďaku, pozornosť voči svojim starším členom, že ochotne, pravidelne zabezpečíme im  odvoz a sprevádzanie do kostola. Je to povzbudenie aj pre ostatných, keď vidia takúto pozornosť, službu lásky. 

KŇAZSKÁ SLUŽBA - PRIJATIE SVIATOSTÍ DOMA , v DOMOVOCH a NEMOCNICI

1.Veriaci ktorí túžia prijať Sviatosť Oltárnu častejšie, majú možnosť napr. mesačnom intervale aj vo svojom príbytku prijať kňazskú službu, Sviatosť Oltárnu. 

2. V Domove dôchodcov Magnólia každú druhú stredu o 10:00 je príležitosť osobne sa zúčastniť sa na obete svätej omše. 

3. V penzióne Smaragd  každú druhú sobotu o 10:00 je príležitosť v kaplnke mať účasť na svätej omši. 

V obidvoch zariadeniach je možnosť prijať  Sviatosť Oltárnu aj na izbe, tým, ktorí nemôžu opustiť svoje lôžko a izbu. 

Farský mobil v Hurbanove 0917 - 3350 - 300 - na tomto čísle môžete prosiť duchovnú službu. 

SLUžBA VERIACICH PRE CHORÝCH

Pri návšteve našich seniorov a chorých referujme im o živote
"Pane zostaň s nami lebo sa zvečerieva, a deň sa chíýi ku koncu"
farnosti a cirkvi. Môžeme im čítať zo sv. Písma, alebo z duchovnej literatúry alebo z katolíckych časopisov.  Možno spoločne modliť sa ruženec. Pomôžme im nastaviť katolícke programy v rádiu a televízii. Poďakujme im za ich modlitby a obety, ktoré prinášajú za nás,  za druhých. Vypočujme ich. Veľakrát majú v pamäti krásne spevy, dávne príbehy, vedomosť o mnohých členoch rodiny a udalostiach života rodiny. 


Hľadáme sponzorov, podporovateľov k reštaurovaniu predmetov kostola sv. Anny v Hurbanove Bohatej: Informácie: na farskom čísle:  +421 917 35...