2017. szeptember 3., vasárnap

Uvedenie do úradu - Poďakovanie

Prinášanie obetných darov -03.IX.2017
Milí farníci,

dnes sa uskutočnilo installatio parochi - uvedenie do úradu farára. ďakujem Vám za účasť a spoločné slávenie, za  prípravu kostola,  upratovanie a prípravu  dobrôt tiež  pomoci a účasti na liturgických službách. Tiež ďakujem pani Primátorke za milé slová privítania.

Farníci na slávnosti 03.IX.2017
Síce nie som začiatočník v kňazskej službe, ale predsa sa cítim, ako malí prváci, ktorí zajtra nastupujú do školy - majú v sebe očakávania, aj radosť, zaiste aj určité neistoty a obavy. Ale  školy  už majú svoje skúsenosti a metódy, ako ich voviesť do novej etapy života, a môžeme sa spoľahnúť na tieto skúsenosti.  V cirkvi už máme hojne skúsenosti z našich dejín, skúsenosť aj o Božej vernosti, skúsenosť znovuzrodenia, skúsenosti s ľudskými slabosťami ale aj  s Božími darmi.

Dnešný obrad bol pre mňa veľkým povzbudením. Prítomnosť nášho pána arcibiskupa, jeho slová, obnovenie kňazských sľubov, vyznanie viery, symboly liturgie - všetko naznačujú  akým štýlom, akým obsahom má žiť a pracovať kňaz. Uvedomujem si potrebu učenlivosti a otvorenosti voči Duchu Svätému, potrebu spolupráce a vnútornej jednoty s Cirkvou. Dúfam v pomoc a milosť Pána.

Dekan-farár,  Pán Arcibiskup,  Pani Primátorka,  Pán Biskupský Vikár
Na záver  prijmite pár snímok z dnešnej slávnosti. S vďakou:  Attila J. inštalovaný
dekan-farár Hurbanovo


Hľadáme sponzorov, podporovateľov k reštaurovaniu predmetov kostola sv. Anny v Hurbanove Bohatej: Informácie: na farskom čísle:  +421 917 35...